Siirry sisältöön
Bloggen

Tuija Ikonens blogginlägg: Vi önskar förändring


 

Jag såg en dokumentär om Greta Thunberg, den unga flickan med klimatångest, en hjälte och förebild för vissa, hatad av andra. Hon har fått fart på ungdomarna och en del vuxna också. Hon träffar statsöverhuvuden och påverkare – men får också mordhot och anklagas för uppvigling. Greta vädjar till oro och rädsla, men också till förnuftet. Hon känner till forskningsresultat och scenarier, och det är de som har fått henne att agera. Även om det hon säger är dystert, inger det hopp: en ändring är möjlig, om det som är nödvändigt görs nu.

Greta är inte den enda i vår tid som rubbar den etablerade ordningen med hjälp av massorna. Folk väller ut på gatorna för mänskliga rättigheter och till och med stenhårda ekonomiska lagbundenheter ifrågasätts. Varför? För att man kräver rättvisa och jämlikhet.

Vad får oss att tänka annorlunda, agera annorlunda, ändra på våra vanor? Coronapandemin har nu pågått ett år. Ett litet virus har förändrat vardagen för oss alla. Vi tvättar händer, använder munskydd, håller avstånd. Vad har motiverat det här nya beteendet? Oro, rädsla, ansvarskänsla, lydighet eller bara sunt förnuft – ju snabbare sjukdomen kan begränsas, desto snabbare återgår livet till det normala. Och kommer vi att fortsätta med säkrare rutinerna när hotet är övervunnet, eller återgår vi till vår gamla bekväma vardag?

Vi vill utveckla klient- och patientsäkerheten. Därför är jag intresserad av ett recept för hållbar förändring. Också vi är oroliga. Skyddsmekanismerna brister på grund av människan eller systemet. En allvarlig skada sårar patienten och hens närstående samt de medarbetare som var delaktiga. Vi inser att utvecklingen går i otakt och kompetensen varierar eller så möts vi av likgiltighet. Vi hör om människor som har fått högklassig och säker betjäning, och om andra som inte har fått det.

Hur ska vi tala om att förbättra säkerheten, så att budskapet går fram? Anklagande ord får många att sluta sig. Fakta måste ändå föras fram. Vi måste våga krossa myter; och för det behövs forskningsrön. Det finns många som cyniskt skjuter ner drömmar, men utan visioner finns ingen riktning. Vi måste formulera våra mål tydligt, så att vi kan aktivera rätt förändringsmotorer med hjälp av kunskap, förnuft och känsla. Vi måste också förstå vad vi kan påverka och på vilket sätt. Hitta rätt ögonblick och agera.

En sak är nödvändigt och sant i alla förändringar. Det är människorna som gör dem. Vi behöver frivilliga, professionella, experter och beslutsfattare som drar åt samma håll. Därför bygger vi nätverk, sprider information och samarbetar med dem som arbetar för en säkrare social- och hälsovård på lika villkor för alla behövande.

Förändringsreceptet är delad oro, krav på jämlikhet och en vision om något bättre. Vi inte bara vill ha förändring, vi kommer att göra det – tillsammans!

———

Texten är skriven av direktören för Utvecklingscentret för patient- och klientsäkerhet Tuija Ikonen.

Läs övriga blogginlägg här!